GINB Restautantdag Diepenbeek 25/06/06

Vorige zondag trokken wij, mijn ouders en onze twee galgo’s naar de jaarlijkse restaurantdag van de vzw Greyhounds In Nood te Diepenbeek. Eerst ’s morgens vroeg thuis vertrokken, langs mijn ouders, die toch ongeveer in de richting wonen, daar overgestapt in hun auto waardoor we dus met 2 mensen en 2 honden op de achterbak kwamen te zitten. Gelukkig dat het maar een half uurtje meer rijden was!

Ginds zag je al van ver waar het te doen was; je zag windhonden rennen over het veld, uitgelaten spelen, hopen en hopen mooie windhonden.
Eerst hebben we een hapje gegeten, terwijl de honden vrolijk kennismaakten met de andere honden in de buurt, de mensen en de kinderen. In het begin piepten ze wel wat, en Luca moest natuurlijk een beetje beven (doet ze altijd wanneer ze zich ergens zenuwachtig over maakt) maar na 5 minuutjes waren ze op hun gemak en gingen ze braaf neerliggen.

Na het eten gingen ik, mijn wederhelft en mijn pa wandelen, de tocht van 8km. Mijn ma is helaas nog steeds aan het revalideren van haar voetoperatie en kon dus helaas niet mee. Onderweg kwamen we niet veel volk tegen, blijkbaar hadden de meeste mensen gekozen voor de kleinere tocht van 4.5 km? Het was alleszins een heel mooie wandeling: de zon scheen, en Limburg bewees eens te meer de groenste provincie te zijn. De wandeling ging door bosjes, door velden, langs een kasteel, everzwijntjes, koeien, echt zalig. Luca was, ondanks de temperatuur, ongelofelijk in vorm. Ze liep de ganse tocht op kop aan een hels tempo, haar oortjes helemaal in jacht-modus. En dat terwijl ze met vergelijkbare temperatuur in de stad al na 10 minuten als een oude hond begint te sloffen…
Na anderhalf uur stevig doorstappen kwamen we terug aan het terrein en waren een stukje taart en een drankje meer dan verdiend. Ook de honden kregen uiteraard een snoepje, en Figo mocht zijn nieuwe tassel aanpassen die mijn ma ondertussen voor hem had gekocht.


Plots stonden er drie dames, 3 galgo’s en 2 greyhounds aan ons tafeltje, mensen van het GINB-forum; super om eindelijk eens iedereen in het echt te zien . Helaas gingen ze blijkbaar al naar huis en konden we niet echt lang praten.

Kort daarna zijn wij ook vertrokken, er was immers onweer voorspeld en de lucht begon steeds grauwer te worden. Maar het was een absoluut zalige dag. Heb enorm genoten om al die mooie, gelukkige windhonden en dito baasjes te zien, echt super om onder gelijkgestemden te zijn…
En een dikke pluim voor de organisatie die zorgde voor een vlekkeloos verlopende dag!

Advertenties

3 gedachten over “GINB Restautantdag Diepenbeek 25/06/06

 1. Weet je al van wie ’t gastgezin was?
  Elsa, Esprit, Embrasse, Eclair, Eros, Evita of …
  Was ’t een gastgezin van Hachiko? En hoe noemden hun andere hulphondjes? Misschien kom ik ’t zo teweten…
  IK BEN TE CURIEUS!!!!
  Sorry :$^
  Liefs

  Like

Reacties zijn gesloten.