Figo the killer…

Net met de honden gaan wandelen. Had er helemaal geen zin in vandaag, maar ja, als je geen tuin hebt dan moet het wel. En meestal ben ik achteraf wel blij dat ik ben geweest.

Maar niet vandaag. Ik neem eens een andere route dan gewoonlijk, laveer met de twee honden tussen de hordes toeristen, kom aan een brug. Op die brug zit een duif. Luca en Figo houden er nogal van om achter duiven aan te zitten. Ze hangen vast aan de leiband, dus er kan niks gebeuren. Deze keer gaat het echter fout, de duif hoort hen blijkbaar niet aankomen, beide honden springen erop en in tegenstelling tot anders zie ik geen duif opvliegen. Horror, Figo heeft het arme beest in zijn muil. Gelukkig krijg ik hem zover het direct te laten vallen en kan ik beide honden van het beest weghouden, dat er helaas niet ongeschonden is uitgekomen. Het blijft neerzitten op de grond, helemaal plat, ik vrees dat er iets is met een van de pootjes. Uiteindelijk is het nog naar de rand van het voetpad geraakt op eigen kracht, en dan ben ik maar verder gegaan.

Ben er echt niet goed van. Heb dit ergens zelf gezocht, want ik laat het hen toe om achter de duiven te sprinten, het zijn jachthonden voor iets. Maar het was nooit de bedoeling dat ze een ander dier pijn zouden doen, want ik zie die duiven óók graag. Ik ga er maar vanuit dat ze al ziek was zeker…


2 gedachten over “Figo the killer…

  1. …ik herken je gevoelens maar al te goed. Op verlof had Jalta een klein poesje te pakken gekregen niettegenstaande ze vast hing. Het poesje kende blijkbaar het gevaar van honden niet of was nog nooit een kwade hond tegengekomen. Ik heb het beestje gelukkig kunnen redden door de lijn waaraan Jalta vasthing weg te trekken en zo de poes de mogelijkheid te geven van weg te rennen. Maar ze rende helemaal niet weg! Op veilige afstand bleef ze zitten blazen. Ik heb haar dan maar opgepakt en een heel eind verderop weg gaan zetten met wat kipfillet.
    Hopelijk zie ik zoiets nooit meer 😦

    Like

  2. Tja dat kan gebeuren maar ik schrik er wel van dat je de duif aan haar trieste lot hebt overgelaten.

    Like

Reacties zijn gesloten.