Onder de lakens… is het warm!

Toen we uit het ziekenhuis terugkwamen na mijn wijsheidstanden-operatie, vlogen de honden als gekken op me af. Ze negeerden mijn wederhelft compleet, niet van hun gewoonte, en verdrongen zich om me heen. Mijn ma en lief vonden het schattig “Kijk, die weten dat er iets niet normaal is, die komen je troosten, zo lief”. Ze sprongen op en duwden hun snuiten tegen mijn dik gezwollen kaken. Ik vraag me af, kwamen ze me inderdaad troosten, of werd het nieuwsgierige roofdier in hen wakker en roken ze gewoon al het bloed in mijn mond…?

Luca slaap graag in bed, dat had ik hier vast al eerder verteld. De laatste maanden hebben we een soort deal gesloten met haar, ze blijft op haar eigen bed liggen tot een uur of 7, dan mag ze bij ons komen. Zij gelukkig, want ze mag in bed, wij gelukkig, want we kunnen toch het merendeel van de nacht ongestoord door scherpe hondenklauwtjes slapen.
Nu het weer stilaan kouder wordt, is ze de laatste dagen van tactiek veranderd. Ze komt véél vroeger het bed in. Tegen 5u eerst, dan werd het 3u, en vannacht wees de wekker amper 1u aan toen ik werd verrast door een vleermuizenkop naast me. Omdat Luca graag tussen de baasjes slaapt, kunnen wij daar niet mee lachen, met dat vervroegde tijdstip van aankomst. Dus nu hebben we een nieuwe overeenkomst. Ze mag niet tussen ons in. Dus ik jaag haar weg, waarop zei naar de andere kant van het bed wandelt, mijn wederhelft opschuift en plaats maakt zodat ze naast hem kan liggen. Wanneer ze geluk heeft, kruipt ze ook nog eens onder het dekbed. Dan kan haar geluk niet op, koukleum als ze is.
Ik ben dus in ziekenverlof, ik kan uitslapen, en zo heb ik tot 10u30 vanmorgen met een galga naast mij onder het dekbed gelegen…

Gisteren hebben Luca en Figo trouwens nog eens gespeeld. Dat was maanden geleden. Ze spelen eigenlijk bijna nooit samen. Figo speelt ganser dagen met de hond van mijn ouders/schoonouders, maar Luca houdt zich doorgaans afzijdig. Tot gisteren. Omdat ik me nogal slapjes voel, liet de namiddagwandeling langer op zich wachten dan normaal. Dus was ze Figo gaan lastigvallen, en toen ik keek zaten ze met hun poten op elkaar en maar aan het springen en bijten. Best wel grappig!

Copy-(1)-of-IMG_0004_1web

Advertenties

2 gedachten over “Onder de lakens… is het warm!

  1. spelen ook niet vaak met elkaar terwijl Fado wel graag met andere honden speelt…
    Wel gek ’n hond in bed hé 🙂
    Dan zijn ze zo dik hé… En nemen al die plek in met hun lange poten… Olifanten zijn ’t dan!

    Like

Reacties zijn gesloten.