Info-namiddag inschrijving EHBO, Lichaamsverzorging en Voeding

Info-Galgo besteedt erg veel aandacht aan het welzijn van de (geadopteerde) (wind)hond in het gezin. Hun hoofdbekommernis is dat de viervoeters samen met hun eigenaars in harmonie kunnen samenleven, met respect en begrip voor elkaar. De taal van de hond leren kennen is dan ook cruciaal voor het welslagen bij een adoptie van een windhond.
Maar de taal van de hond zegt ons niet alleen wat een hond ‘denkt’, maar ook hoe hij zich voelt. Is hij bang, moe, of ziek? De gezondheid van onze honden hangt dan ook af van hoe goed bij onze hond kennen en hoe we zijn taal interpreteren.


Daarom organiseert Info-Galgo op zaterdag 16 december een info-voormiddag in Gent voor alle (wind)hondeneigenaars rond gezondheid.

Ingescheurde nagels, huidproblemen, kleine verwondingen, vachtverzorging, bruine tanden, parasieten, … wie honden in huis heeft, kent het wel.

Maar hoe gaan we hier nu het best mee om? Wat kan je als eigenaar best zelf verzorgen en wanneer ga je misschien beter even langs bij de dierenarts?
Welke levensreddende handelingen heb ik best onder de knie en hoe stel ik een elimentaire EHBO-kit samen?

Naast de EHBO wordt ook aandacht besteed aan de lichaamsverzorging van de hond: oren, ogen, vacht, poten en gebit. Maar ook bij de voeding van onze huisgenoten staan we even stil. Voeding is dan ook bepalend voor de gezondheid van de hond en kan zelfs een grote rol spelen in het gedrag. Immers: een gezonde geest in een gezond lichaam geldt niet enkel bij de mensen!


Alle aanwezigen ontvangen een deelnemerspakketje met wat informatie en goodies voor de honden, met dank aan Techni-Call voor de sponsoring.


Meer uitleg over de infosessie EHBO, Lichaamsverzorging en Voeding staat te lezen op de website www.info-galgo.be. Inschrijven kan nog tot en met 12 december door een mailtje met uw gegevens door te sturen naar info-galgo@skynet.be of door het inschrijvingsformulier in te vullen op de website.

U kent nog andere adoptanten en hondeneigenaars die ook interesse kunnen hebben? Mail hen gerust deze uitnodiging door!

Het Info-Galgo Team

Advertenties