Strandwandeling GINB: na de foto’s het verhaal

Tegen 11u kwamen we reeds aan in Oostduinkerke, een vol uur voor de keuken openging en de vrije wandeling begon. Ik dacht dat er nog geen volk zou zijn, maar daar had ik me dus in vergist. Toen we uit de auto stapten, zagen we al snel overal andere windhonden. Waarop Luca en Figo meteen begonnen te piepen. Dat doen ze altijd als ze andere honden zien, zeker windhonden… Gelukkig hield het piepen na een half uurtje op.

We beklommen snel de grote duin, waarbij Luca me bij het afdalen bijna op mijn gezicht deed gaan. Luca leek wel een andere hond. Waar ze bij ons thuis in de winter eerder depressief achter ons aan sjokt als we gaan wandelen (het is haar dan te koud of te nat) sleurde ze nu als gek aan haar riem, haar start triomfantelijk de lucht in en maar kwispelen. Ze is de ganse dag door onvoorstelbaar actief geweest, daar waar ze anders 22u/dag slaapt… Ook Figo genoot van al de andere honden en mensen, maar die doet dat eigenlijk altijd, dus daar was er niks nieuws…

Om 12u schoven we aan voor een heerlijk bord spaghetti. Alhoewel er meer dan 600 mensen en waarschijnlijk ook meer dan 100 wind-(en andere) honden aanwezig waren, verliep alles vlekkeloos. Er werd bijna niet geblaft, niks stuk gemaakt, geen gedoe. Alle honden waren vriendelijk voor elkaar en voor de mensen. Ook onze twee gedroegen zich voorbeeldig. Luca trok zicht meestal terug achter mij, Figo vatte post in het gangpad om alles en iedereen te besnuffelen. Vooral de achterwerkjes van alle honden. Luca kwam zo nu en dan eens assisteren in dat snuffelen, maar slaagde er vooral ook in om bij de mensen die in onze buurt zaten koekjes te gaan afbedelen… Schaamteloos als ze is gaat ze daar dan gewoon naast zitten, alsof ze daar thuishoort, haar meest lieve en tegelijk zielige gezicht op… Altijd prijs!

Grappig waren de momenten dat Figo bovenop een andere hond stond (die hond zat onder zijn buik dus) en toen Luca ongegeneerd onder een andere mevrouw haar stoel was gekropen en haar kopje erg grappig van onder die stoel weer tevoorschijn kwam.

Om 13u30 begon de geleide wandeling. Een grote groep vertrok voor een tocht door de straten, de duinen en over het strand. Alhoewel ik had gezegd dat onze twee honden nooit los mogen in een niet omheinde zone, drong mijn lief nogmaals aan om Luca eens los te laten op het strand, ze zou heus niet ver weggaan. Toen ik de andere honden tegen hoge snelheid over het strand zag razen, gaf ik toe, en maakten we Luca haar leiband los. Onmiddellijk stoof ze weg, recht naar de groep spelende honden een heel eind verder op het strand. Ze crosstte van voor naar achter, van links naar rechts, en had duidelijk de tijd van haar leven. Figo keek even beteuterd, maar legde zich dan toch neer bij zijn lot. Hij mag echt niet los, hij is veel te snel en te nieuwsgierig, en komt niet als we hem roepen. God weet waar hij zou eindigen als we hem zouden loslaten.
Luca raasde vijf minuten zoals het een hazewind betaamt, alle snelheidsrecords brekend, en liet zich dan gelukkig weer aanlijnen. Moe maar ongelofelijk tevreden dronken we nog een koffietje en keerden we weer huiswaarts.

Het was een supertoffe dag, waarbij de sfeer echt supergoed zat, zowel tussen de mensen als tussen de honden. Ik kijk al uit naar de volgende wandeling!

20070128_0043web

Advertenties

3 gedachten over “Strandwandeling GINB: na de foto’s het verhaal

 1. Wat een lieve koppies hebben ze toch!

  Ik heb nu ook een Flickr-account.
  Dankzij jou, want jij zei dat dat ook gratis kon terwijl ik dacht dat je ervoor moest betalen [ik blijf ‘ne Ollander, hè]

  Dus nogmaals dank voor je tip!

  Like

 2. Wauw zeg, jullie gaan genieten deze zomer, als jullie mee mogen vieren met de baasjes! In de zomer heb je alvast meer kans op mooi weer! Hoewel: mijn baasjes zijn vorige zomer getrouwd, en tot op de dag zelf was het bang afwachten of het zou gaan regenen of niet. Uiteindelijk was het redelijk mooi weer. Hou jullie nog warm! Want het vrouwtje zegt dat je ziek wordt als je je met dit weer niet goed aankleedt…

  Like

Reacties zijn gesloten.