Superhond 2007

Hier schrijven Luca en Figo, ook wel bekend als het Verenigd Gild der Galgo’s. Gisteren keken wij met onze baasjes naar een tvprogramma over superhonden. Samen met de baasjes in een tweezit zitten, daar moet je op zich al een superhond voor zijn. Of een super-opvouwbare hond…

Wij willen bij deze duidelijk stellen dat wij het oneens zijn met de keuzes van de jury. Wij hebben immers amper windhonden gezien in deze competitie. Hier en daar een Italiaantje (dat bijzonder leuk werd heen en weer geworpen, dat wel, een mooie demonstratie van de windhonden-verstijvings-kunst), maar verder weinig te melden. Wel een overvloed aan kleine honden. “Kleine honden zijn in”, wist de presentatrice dan te zeggen. Ook hierover willen wij klaar en duidelijk ons ongenoegen uiten. De vierpotige ratjes die daar in beeld kwamen, kunnen slechts met veel goede wil nog de titel ‘hond’ krijgen volgens ons. Chihuaha’s… Laat ons niet lachen…

Bij deze willen wij dus de aandacht vestigen op de windhonden, en op het edele ras der galgo’s meer in het bijzonder. Wij zijn niet alleen by far de mooiste en de slimste, maar gewoon de beste…

Zou zouden wij volgende intelligente truuks kunnen demonstreren…

Luca: tussen de baasjes slapen onder het donsdeken de ganse nacht lang, in de zetel zitten naast de baasjes, bijzonder hard rennen, een pootje geven,…

Figo: naast de baasjes in de zetel zitten, pootjes geven, dansen met de baasjes, andere honden hun mand afpakken, sneller lopen dan om het even welke andere hond, plassen tegen alles wat los of vastzit, zingen, kusjes geven, hilarisch op foto staan,…

Advertenties

3 gedachten over “Superhond 2007

  1. Ook ik vind het niet eerlijk:
    Al mijn collega’s hulphonden die wouden meedoen (5 in ’t totaal) werden geweigerd. “te goed, anders is er geen competitie meer”.
    Dit bovenop andere wantoestanden – buiten wachten in de regen, gedrum tot en met, geen opvang noch enige voorzieningen voor mensen die minder goed tebeen zijn of enige vorm van een handicap hebben – in de preselecties maakt dat het bij mij een enorm negatieve indruk achterliet.
    Als er een vervolg komt, zullen ze het toch massa’s professioneler moeten aanpakken ze!

    Like

  2. Hallo galgo aanhangers,
    Zo te lezen zijn jullie ook verknocht aan het galgoras en willen dit ook onder de aandacht brengen.
    Zelf heb ik een podencootje uit spanje geadopteerd en ben erg gecharmeerd van deze soort honden met hun uitstraling en karakter.
    Ben als vrijwilligster me meer gaan inzetten voor de ellende die deze honden boven het hoofd hangt o.a. in spanje.
    Via http://www.spaansehonden.nl verricht ik vanuit nederland hand en span diensten en wil het werk van Saskia onder de aandacht brengen in het asiel.
    Momenteel heeft ze vele galgo’s die te vondeling of af worden gestaan in haar opvang.
    Nadat ze zijn aangesterkt kunnen ze ter adoptie worden gesteld.
    Eerst moeten ze bijkomen van hun ontberingen bij hun vorige eigenaar en worden liefdevol verzorgd door Saskia en Juan de dierenarts met 2 vrijwilligers.
    Voor deze dieren heb ik een aktie gestart waarvoor ik jullie aandacht wil.
    Vanwege jullie affiniteit met deze honden en de ellende over de grens kunnen jullie w.s. meewerken door deze aktie op jullie site te vermelden met wat foto’s die ik kan opsturen.
    Als je belangstelling hebt kan ik ze opsturen.
    Op verschillende site’s laat ik deze aktie plaatsen in de hoop op symphatie.
    Ondrstaand is het verhaal wat ik er bij voeg om te gebruiken, mochten jullie belangstelling hebben dan kan ik de foto’s ook opsturen. Tot horens jeanette

    Van warme fleecedekens ben ik belangeloos galgohondenjassen aan het naaien en vraag wie mijn aktie wil ondersteunen met het over maken van slechts het bedrag van 7.50 euro, materiaal, maakkosten en verzendkosten zijn dan inbegrepen.
    U steunt hiermee een goed doel om vermagerde en mishandelde galgo’s in Spanje een warme rug te bezorgen.
    Zelf heb ik een klein podencohondje Quapo geadopteerd uit Zuid Spanje en hij heeft het hier erg naar de zin. Hij gunt zijn Spaanse kameraden ook wat meer geluk en nu zijn grotere soortgenoten de galgo’s in het bijzonder.

    Voor het asiel acogida San Anton in Spanje, website: http://www.spaansehonden.nl ben ik dus gestart met het naaien van hondenjassen voor de galgo’s. Momenteel is de opvang vol met magere, ondervoede galgo’s.
    Eerst zijn de honden onder erbarmelijke omstandigheden in schuren of hokken gehouden door Spaanse lokale bevolking(boeren, jagers, zigeuners), om vervolgens te worden ingezet voor hun sport.
    Als het jachtseizoen voorbij is zijn ze meestal als wegwerpmateriaal de klos. Na het jachtseizoen is het traditie dat de galgo’s en podenco’s worden opgehangen of verbrand e.d.
    Er wordt door verschillende stichtingen aan gewerkt om een mentaliteitsverandering te bevorderen onder de lokale bevolking t.a.v. de omgang met dieren.

    Via de opvang onder leiding van Saskia in Villamartin te zuid Spanje worden de dieren liefdevol verzorgd en krijgen ze medicatie. Zo’n asiel in Spanje heeft niet de zelfde faciliteiten als een asiel in Nederland en kunnen ze daarom al onze steun gebruiken.
    De galgo is een soort windhond die gauw warmte en lichaamsgewicht verliest vanwege een andere opbouw van lichaamsvetten en een anders werkende stofwisseling, waardoor deze ondervoede dieren moeilijk op krachten komen.
    Nadat een hond in zodanige conditie is om te reizen, kan hij worden geadopteerd door belangstellenden.

    Wat in tegendeel wordt beweerd door de Spanjaarden zelf zijn het zeer rustige, huis- en gezinsvriendelijke en gemoedelijke dieren, die heel dankbaar zijn met een warme mand en zacht kussen, een dagelijkse ommetje en een bak brokjes.

    Via hun site kunt U zich informeren over het wel en wee van Acogida San anton te Villamartin, http://www.spaansehonden.nl

    Uw bedrag van 7,50 voor 1 galgojas kunt u overmaken t.n.v galgojas Stichting acogida San Anton, Rabobank 1064.98.940 te Santpoort Noord.

    Mvg.

    Jeanette Senhorst – Dokter
    E-mail: snellejohan5@hetnet.nl

    Like

  3. hallo galgoaanhangers,
    Begin dit jaar had ik een fleecejassenaktie voor galgosnuiten in spanje opgestart, zodat er voldoende zelfgenaaide fleecejassen naar spanje konden worden gestuurd en wil nu alle betrokken belangstellenden bedanken.
    Er komt 12 september a.s. een transport in Villamartin bij agocida San Anton, gereden door particulieren Piet en Eric met door de wittesmid aanhangerverhuur gesponsorde aanhanger.
    Er worden benches, medicijnen, dekens, bedjes, blikvoer, riempjes en voerbakjes en natuurlijk 2 grote tonnen vol hondenjasjes gebracht.
    Voor de duidelijkheid wil ik even aangegeven dat mijn mailadres is veranderd naar johanenjeanette@hetnet.nl en de site van saskia heet nu http://www.spaansehonden.com.
    mochten er galgoliefhebbers belangsteling hebben om een warme galgojas te bestellen, dan kunnen ze me een mailtje sturen en kan ik wat foto’s opsturen van verschillende of waterbestendig of met modieuze teddy of fleece afgewerkt.
    mvg jeanette en quapo

    Like

Reacties zijn gesloten.