Lisa ontmoet mede-windekinderen Luca en Figo

Zondagmiddag. We komen aan bij mijn ouders. Waar Luca en Figo normaal gezien niet snel genoeg binnen kunnen zijn, blijven ze nu opvallend lang en geïnteresseerd snuffelen aan het gras voor de tuin. Ook binnen, in de gang snuffelen ze druk rond. Honden maak je niks wijs, ze hadden blijkbaar direct door dat er een vreemde hond in de buurt was.
Dan gaat de deur van de living open. Luca en Figo aan een kant, Simba en Lisa beiden druk kwispelend aan de andere. De windhonden herkennen elkaar direct als windhond en gaan druk aan het snuffelen. Staarten hoog de lucht in, hevig kwispelend, en neus tegen neus geduwd. De kennismaking verloopt zonder slag of stoot, zowel Lisa als Figo zijn supersociaal, en zelfs kluizenares Luca lijkt oprecht blij om dit nieuwe galgoteefje te begroeten.
De tuin in dan, waar een schuchtere aanzet tot een crossje wordt gegeven, maar niet op ingegaan. Wat geplas en gesnuffel, en dan loopt de roedel nog wat onwennig het huis in.

Slechts een drietal grommetjes slaakt Luca die namiddag, en ze zijn dan nog niet eens erg indrukwekkend. Figo is afwachtend, weet nog niet goed waar hij het heeft. Hij staat rustig naast de nieuweling, maar zijn staart steekt wel tussen zijn poten.
Een uurtje later volgt er wel een massasprint, en maak ik druk foto’s, die later op de week wel eens online zullen komen.

Lisa blijkt een erg actieve galga, véél meer nog dan Figo. Overdag zit ze nauwelijks stil, en trippelt parmantig het huis door. Als je rondloopt in huis, of gewoon rechtstaat in haar buurt, dan loopt ze weg. Maar als je neerzit, of neerhurkt en haar roept, dan mag je haar soms al eens aaien. Zeker als je ondertussen andere honden aait, dan moet ze er echt bijzijn.

Mmmm, vier honden in huis, een nachtmerrie voor velen misschien, maar een droom voor mij. Hoe meer honden in de buurt, hoe beter ik me voel…

Advertenties

2 gedachten over “Lisa ontmoet mede-windekinderen Luca en Figo

  1. Wat leuk dat het allemaal goed verlopen is. Ik leef echt mee met de avonturen van “Lisa, de (nu nog) schuchtere hond”. Met de rest van de roedel ook natuurlijk, maar op dit moment duim ik voor Lisa 🙂

    Like

Reacties zijn gesloten.