Changes

Mijn werksituatie is twee weken geleden drastisch veranderd; van halftijds naar voltijds werken. Interessant voor mij, maar het brengt een boel gevolgen met zich mee natuurlijk. Zo ben ik nu enkel in het weekend de ganse dag thuis. En dat terwijl we geen tuin hebben en de honden onmogelijk een hele werkdag (8 uur werken + 2 tot 3 uur vervoer) alleen kunnen zijn…

Momenteel is het nog zoeken naar de ideale oplossing en proberen we vanalles uit; eens logeren bij ouders en schoonouders, onze werkuren variëren, mijn wederhelft die soms dichter bij huis kan werken in een satelietkantoortje en zo tijd uitspaart,…

Gisteren hadden we voor het eerst wat met onze werkuren zitten schuiven. Mijn wederhelft was thuisgebleven tot 10u en ik zou dan tegen 16u30 moeten thuiszijn om de honden uit te laten. 6u30 is zo wat het maximum dat ze kunnen alleen zijn zonder dat we nadien moeten dweilen…

Natuurlijk lopen vergaderingen op het werk uit en heeft mijn trein vertraging waardoor het 17u30 is eer ik thuiskom. Ik word onthaald op gekwispel én (zeer uitzonderlijk is dat) gepiep, waaruit ik afleid dat bepaalde behoeftes dringend vervuld moeten worden…

Ik verander snel van jas (deftige jas voor regenjas, want het giet buiten), gooi mijn tas neer, pak de leibanden en de tuigjes en wat plastic zakken en we vertrekken naar buiten.
Figo doet in plaats van zijn gebruikelijke korte ‘zegeningen’ tegen paaltjes en bomen de ene megaplas na de andere, nooit eerder gezien, en zet twee(!) grote hopen.

Luca dan. Ik heb geloof ik hier al eerder verteld hoe lastig het is om haar een plas te laten doen als het regent. Er is weinig dat ze meer haat dan water op haar pels, en ze kan dan ook maar aan één ding denken als ze buiten is in de regen; hoe raak ik hier weg. Ze vergeet dan vaak dat ze daardoor haar verblijf buiten in de regen alleen maar verlengt. Ze weigert immers een plas te doen, en daardoor moeten we buiten blijven rondlopen en drijfnat worden, tot het tot haar doordringt en ze eindelijk plast.

Gisteren deed ze vrij snel die verhoopte plas, maar hij was veel te kort. Zeker in vergelijking met Figo zijn overstroming. Maar ze weigerde iets anders te doen. Dus ik ongerust natuurlijk, dat arme beest moest vast wel vanalles doen, na zo’n lange dag binnen. Zeker toen ze me de rest van de avond aan bleef kijken… Toch had het weinig zin ze opnieuw uit te laten, want ze had toch al iets gedaan, en zou waarschijnlijk zo lang het bleef regenen niet tot iets anders aan te porren zijn.

Om 21u stopte de regen dan eindelijk, en konden we allemaal samen een deftige wandeling maken. Droog weer, véél beter volgens Luca!

Advertenties

Een gedachte over “Changes

  1. Heeee leuk dat jij hier ook blogt zeg, had al een paar keer de blogs afgelopen in de hoop andere galgo’s tegen te komen maar zonder succes.
    Ik zet je direct bij mijn links!

    groetjeuuhs

    Like

Reacties zijn gesloten.