Losloopwei

Zondag mochten onze twee langpoters mee op een kleine uitstap, met de auto naar een losloopweide aan de andere kant van de stad. De losloopweide in de buurt, waar we te voet naartoe kunnen, ligt helaas aan de voet van een grote sociale woonblok. En de bewoners van die blok vinden het blijkbaar zeer handig om hun oud brood en groentenafval gewoon door het raam te kieperen, recht die hondenweide in. Dat geeft een vies zootje, en bovendien heeft het ervoor gezorgd dat onze windhonden niet meer vrolijk rondrennen, maar als aaseters de weide afschuimen en zoveel troep binnenschrokken als ze kunnen… Niet leuk!

Dus mochten ze zondag de auto in, om naar een gloednieuw stadspark te gaan. Daar hebben ze een gigantische hondenmand gebouwd; een ronde losloopweide die omheind is door takken, net zoals een rieten mand.
Het is een erg leuke plek. In tegenstelling tot andere losloopweides is het geen kaal grasveldje, maar staan er bomen en struiken op. Dit zette onze langpoters ertoe aan om lekker te gaan snuffelen en verkennen, zelfs Luca, die anders voor de uitgang staat te wachten tot ze verder mag wandelen ;-).
Maar rennen, neen, dat zat er ook nu niet in. Plasje hier, plasje daar, veel snuffelen, en dan gras eten, dat deden ze. Maar hun poten eens goed uitgooien dus niet…

Advertenties

3 gedachten over “Losloopwei

  1. Hopelijk kunnen ze de volgende keer rennen. Maar ze hadden het wel naar hun hin zo te lezen. Geef ze een dikke knuffel viv

    Like

  2. dat doet onze Comodor wel hoor, als we op de wei aankomen is het klik musketonnetje los en dan blijf je achter met een stofwolk als het ware want meneer is dan al aan de andere kant van de wei =) En gras eten dat doen ze als de beste hé, soms denk ik dat ik met twee geitjes op stap ben..

    Like

Reacties zijn gesloten.