Ochtendwandeling

Vanmorgen om 9u50 op het werk. Toch ging mijn wekker al om 7u15. Reden: de twee langpotige dingen die op dat moment naast mij in bed lagen te ronken.
Ze zouden vandaag alleen thuisblijven, zonder babysit van (schoon)ouders dus, en dan moet ik ze uitlaten voor ik ga werken. Dat maakt de werkdag een uur langer en hektischer, maar kom, ze zijn het waard, mijn twee schatjes.

Ik sta op, geef hen eten en ga me dan klaarmaken. Ik ontbijt snel, doe hun tuigjes aan en we vertrekken, het is nog donker buiten. 8u is het dan.

We wandelen de straat uit, naar een graspleintje in de buurt. We proberen de straat over te steken zonder overreden te worden door moeders met kinderen die zeer gehaast zijn. En dan komen we op het grasje.

Dan komt er plots een hevige cocker aangelopen. Nergens een baasje of leiband te zien. Hij begint rondjes te rennen rond ons, en Figo wordt compleet gek. Toch probeer ik Luca aan te moedigen om een plas te doen, er is immers niet zo veel tijd, en Luca is geen gemakkelijke op dat gebied. Wonder boven wonder, ze is in een goede bui en doet vrijwel meteen een plas, ook al zit er een cocker met zijn witte neus onder haar gat terwijl ze bezig is…

Ondertussen is eindelijk ook het bijbehorend baasje verschenen, die de welwillendheid heeft zijn hond eindelijk aan de leiband te klikken. Oef. Rust. Verder slaapwandelen…

Of toch niet. Wanneer ik de hoek omga, schiet Figo mij voor, razend plots. Een seconde later stuift een grote zwarte kat vanachter diezelfde hoek. That explains.

Loslopende honden, zwarte katten, en dat allemaal om 8u ’s morgens… Gelukkig verloopt de rest van de wandeling verder zonder veel gedoe, en haal ik zelfs mijn trein een half uur later.
Die ochtendwandelingen, ze zijn niet altijd zonder stress…

Advertenties

Een gedachte over “Ochtendwandeling

  1. Haha, ik ken het gevoel. Hier vertrekken we zo rond kwart na 7 voor onze ochtendwandeling. Ogen met moeite openkrijgen en Erkan op zijn quivive omdat het donker is… ’t Leven van een hondeneigenaar gaat hier altijd over rozen hé 😉

    Like

Reacties zijn gesloten.