Figo ziek!

Vannacht niet geslapen, ik werd voortdurend wakker door een zacht gepiep. En dat om twee uur ’s nachts. Het heeft me een uur of twee gekost (helemaal slaapdronken) om uit te maken wie er aan het piepen was; Luca piept vaak om in bed te raken, dus riep ik ze allebei om de beurt in bed, en toen Luca in bed lag bleef het piepen duren. Het was ook veel zachter dan ik van onze honden gewend ben.
Na een tijdje werd het duidelijk; het was Figo. Hij piept normaal nooit ’s nachts, zeker niet als hij op bed mag slapen.

Hij had die avond bij de laatste wandeling voor het slapengaan plots enorme diarree gehad, en ik hoorde zijn buikje rommelen, dus de link was snel gelegd. Tegen vier uur werd hij dan rustiger, maar om vijf uur vroeg hij echt om naar buiten te gaan. Wederhelft opgestaan en hem uitgelaten.
Om zes uur is hij naar zijn werk vertrokken, ik kon vandaag uitslapen tot maar liefst half negen. Om half zeven begint het gepiep weer, om zeven stuur sta ik met Luca en Figo op straat om ze uit te laten. De diarree loopt er gewoon uit, echt zo vloeibaar of wat, en tot overmaat van ramp begint hij daarna over te geven. Wanneer ik na enkele minuutjes weer naar huis wil, gaat hij midden op het gras neerzitten en wil niet mee. Ik sla stilaan helemaal in paniek.

Onze dierenarts blijkt pas vanaf 17u te zitten, ik moet om tien uur naar het werk vertrekken en mijn teerbeminde kan pas om 17u thuis zijn, maximaal een uur vroeger; tot overmaat van ramp hebben we beiden deadlines op het werk. Ik zie het ook niet zitten om Figo zelfs maar een uur of twee alleen te laten, ik vertrouw het zaakje echt niet.
Ben er helemaal het hart van in…

Gelukkig wil mijn schoonmoeder inspringen, ze ging afkomen, de honden meenemen en met Figo naar haar dierenarts gaan, die wel deze ochtend spreekuur houdt. Hopelijk is het niets te ernstigs…

Zonet Luca eten gegeven, en Figo kreeg niets, dat was alvast een zware opdracht. Je kan zoiets immers niet uitleggen aan een hond, en ze kunnen zo zielig kijken…

3 gedachten over “Figo ziek!

  1. Arme Figo, zo’n pijn… Hondjes kunnen er zo zielig uitzien als ze ziek zijn hé! Maar ik ben er zeker van dat er niets ernstigs aan de hand is. Hij heeft misschien ergens iets vies naar binnen gespeeld dat nu op zijn maag blijft liggen. Hopelijk voelt hij zich na het dierenartsbezoekje en de nodige geneesmiddeltjes al een stuk beter!

    Like

  2. Tis te hopen dat het snel beter gaat ik zou het toch ook niet betrouwen om hem alleen te laten, je zal nu wel snel weten wat er aan de hand is, groetjes Vicky

    Like

Reacties zijn gesloten.