Luca onwel geworden tijdens de wandeling

Drukke tijden op het werk, dus verblijven de honden al eens extra bij de ouders of de schoonouders. Mijn ouders verwennen hun en onze honden dan vaak met een lange wandeling door de velden. Gisteren ging het echter mis. Mijn tante en moeder waren samen met de vier honden onderweg, toen Luca zich plots raar begon te gedragen; oppervlakkig ademen, staart tegen de buik geplakt, enorm beven en geen pas meer willen verzetten.
Nu moet ik er wel bijvertellen dat Luca een neurotisch hondje is dat nogal snel van de wijs is; ze bibbert en beeft elke dag wel een paar keer als ze zenuwachtig of bang is.

Maar mijn moeder vertrouwde het zaakje niet, en hoe ze ook probeerde, Luca weigerde nog te wandelen en ging in het gras liggen. Mijn ma is dan met haar twee honden in sneltempo naar huis gewandeld terwijl mijn tante achterbleef met Luca en Figo. Een half uur later is mijn ma dan met de auto onze honden komen oppikken.

Toen ik thuis kwam enkele uren later, gedroeg Luca zich weer helemaal normaal. Ook eten en drinken ging goed.

Nu is het raadsel natuurlijk wat er aan de hand was, of is. Mijn ouders denken dat het ligt aan het gekozen traject; blijkbaar heeft Luca iets tegen de oude spoorwegbedding met grote stenen waarover ze liepen. Maar mijn pa lag die dag in het ziekenhuis en mijn moeder wandelt normaal niet mee aangezien die overdag op haar werk is. Mijn tante wist wel dat Luca weigert daar nog te wandelen en mijn pa al eens op zijn stappen is moeten terugkeren een vorige keer, maar had er domweg niet aan gedacht dat aan mijn moeder te vertellen. Ze denken dus dat Luca zichzelf zo zenuwachtig heeft gemaakt dat ze er onwel van is geworden…

We hopen dus dat het dat ‘maar’ is, en dat er niets fundamenteel mis is met ons hondje. Want met Spaanse adoptiehonden denkt een mens al direct aan erge ziektes zoals Leishmania en andere erge ziekten…

Advertenties

2 gedachten over “Luca onwel geworden tijdens de wandeling

  1. We duimen dat ie niet ziek word!
    het kan idd ook de stress zijn, associaties van ideeen?
    Het kan een vorm van hyperventilatie zijn geweest

    Like

Reacties zijn gesloten.