Teckels meest agressief, greyhounds minst

Wat elke hondenliefhebber waarschijnlijk al lang wist, is bevestigd in een onderzoek dat vandaag de kranten haaldde; grote honden zijn niet enkel stiller dan kleine keffers, ze zijn ook veel minder agressief.
Een Amerikaanse universiteit bevroeg zo’n zesduizend hondeneigenaars, en stelde op basis daarvan ranglijsten op van meest en minst agressieve honden.

De meest agressieve honden zijn:
1. de teckel, nochtans schattige kleine buishondjes, maar beruchte enkelbijters.
2. de chihiahua, de kleinste der honden en tegenwoordig populair bij bepaalde vrouwen
3. de immens populaire jack russel; oorspronkelijk een boerderijhond en rattenvanger die vrij kon loslopen op een ruim grondgebied, tegenwoordig populair bij gezinnen met kinderen; een foutere keuze kan bijna niet.

De minst agressieve honden dan:
Bassets (oftewel van die immense buishonden), golden retrievers en hun neefjes de labradors en (uiteraard 🙂 )greyhounds.

Uiteraard dient hier opgemerkt dat het 100% aan de baasjes ligt, en niet zozeer aan de genen van deze hondjes. Kleine hondjes zijn makkelijk handelbaar, en worden daardoor vaak totaal niet opgevoed, in tegenstelling tot hun grotere soortgenoten, die meer brute kracht hebben en dus vaker mee naar de hondenschool worden genomen. Daarnaast zien veel mensen zo’n klein hondje als een schattig kind, en niet als een hond, wat ook bevestigd wordt door de poepchique dierenwinkels die tegenwoordig als paddestoelen uit de grond schieten en die zich specialiseren in kleren voor die kuitenbijtertjes. Laat een hond vooral hond zijn, zou ik zo zeggen. Mens én dier worden er enkel gelukkiger door.

Advertenties

5 gedachten over “Teckels meest agressief, greyhounds minst

 1. ik zie toch ook liever een grote hond dan zn klein ding se
  maar hier houden we het liever bij rustige poesjes
  groetjes thorreke

  Like

 2. Howhowhow ! ’t is komkommertijd, oké, laat de kranten maar schrijven ! Maar veralgemenen, nee, daar doen wij niet aan mee, want gaan wij net zo in de fout als diegenen die dat lijstje opgesteld hebben met “gevaarlijke” honden. Op welk onderzoek was dat weeral gebaseerd ???? En ja, misschien was het belangrijker geweest om naar voor te brengen dat opvoeding van je hond het belangrijkste is …. véél belangrijker dan een zoveelste lijstje …

  Like

 3. Ik vind dat in principe elke hond agressief kan zijn, zowel groot als klein maar het ligt inderdaad voor een heel groot stuk bij het baasje. Vind dat echt jammer voor de hondjes zelf die de stempel agressief opgedrukt krijgen, terwijl het hun baasje is die hen zo maakt. Opvoeding is en blijft belangrijk!

  Like

 4. ik heb het ook net gehoord…zoals wij dierenvrienden weten is de opvoeding belangrijk en ieder ras heeft zijn eigen karakter. Je kan de van grootste loebas de liefste hond maken en van het kleinste hondje de grootste aanvaller of omgedraaid. Ze zouden beter een lijst aken van wat niet en wel te doen met dieren

  Like

 5. Daar is het laatste nog niet van gezegd van agressief of niet, ik kreeg vandaag net mijn papieren van de chip binnen en er zat ook een foldertje bij over agressie bij honden, groetjes

  Like

Reacties zijn gesloten.