Ingebouwde radar

Dat honden dingen kunnen voelen, weten we al lang. Zo weten honden dat je op reis gaat, zelfs als je alle koffers pakt op een plaats waar ze het niet kunnen zien. Toch worden ze onrustig. Honden voelen ook wanneer je thuis zal komen, wanneer je ongelukkig bent,…

Toch heeft Figo ons nog verbaasd. Door iets te voelen wat hij werkelijk niet kón voelen. Namelijk door te voelen dat wij in het land zijn terwijl we 100km van hem verwijderd zijn…
Het verhaal?
Wel, wij komen zaterdag thuis van Frankrijk, maar besluiten wegens vermoeidheid de honden pas zondag te gaan halen. Ik bel met mijn ma, die echter niet bij onze honden is, maar aan zee op weekend met mijn tante. Mijn pa zit thuis met de honden en weet van niks.
Toch is Figo vanaf zaterdag plots depressief en onrustig; wil niet slapen, zelfs niet in zijn mand zitten, gaat in de tuin aan het hek zitten wachten. Mijn pa weet niet wat er aan de hand is, vreest dat de arme hond ziek is. Zondag komen we de honden ophalen, en alles is weer normaal. Al de dagen voor zaterdag toen we op vakantie waren was alles ok ok. Enkel zaterdag niet.

Vreemd, toch?

2 gedachten over “Ingebouwde radar

  1. Honden reageren idd soms héél raar, niet te snappen eigenlijk. Ons vrouwtje vraagt zich soms wel af of wij de klok kunnen lezen. Elke ochtend zitten we om 6 u aan de deur omdat we weten dat ons baasje dan thuis komt.

    Like

Reacties zijn gesloten.