The great destroyer

Figo lijdt soms aan vernielzucht. Waar Luca voor zijn komst tijdens onze afwezigheden altijd braaf in de zetel lag te slapen, is er sinds Figo’s komt veel veranderd. Zo kan Luca nooit nog in de zetel, omdat hij die opeist. Later hebben we beide honden uit de zetel moeten weren, omdat Figo steeds probeert een ‘nestje te maken’… Hij krabt de beschermende fleece deken weg en maakt dan met zijn lange, stevige nagels gaten in de kussens. Dus barricaderen we nu de zetel met een stoel, met als enig resultaat dat hij geregeld tussen de stoelpoten kruipt en heel af en toe de stoel gewoon uit de zetel maoeuvreert en weer aan het vernielen gaat.
Na verloop van tijd kreeg de grote vernieler zijn eigen zetel, een eenzit uit de Ikea waar hij zich graag bleek in te nestelen. En dat ging meer dan een jaar goed. We vermoedden dat de beperkte ruimte het typische nestjes-makengedrag verhinderde.

Tot deze week. Toen we woensdag thuiskwamen, was de fleece uit de Ikea-zetel gegooid en zaten er diepe scheuren in het zetelkussen. Op de koop toe had hij in de pot van mijn nog geen twee weken geleden gekochte bonsai zitten krabben, met enkele kapotte blaadjes aan het al vrij schrale plantje en een gedwongen verhuis voor diezelfde plant tot gevolg.

Het is gelukkig niet dat hij altijd zo is, onze Figo. Hij kan wekenlang braaf zijn, en dan plots onze living veranderen in een rampgebied, opeens, zomaar. ’t Is een speciaal beest…

Advertenties